Kerrankin sujuvat ja ongelmattomat lennot! Lyhyet vaihdot Berliinissä ja Abu Dhabissa. On se aika hulppea lentokenttä tuo Abu Dhabi, vaikka tuskin vetää vertoja naapurikaupunki Dubaihin. Hulppeuden lisäksi se oli selkeä, helppo liikkua. Jotenkin koomista vain, että ensimmäinen mihin silmä kiinnittyi, oli McDonalds. Ja jonot sinne. Arabi Emiirikunnat taitaa ollakin Lähi-Itäläisen kapitalismin kehto. 

Lento laskeutui aamulla klo 6 ja lämpötila ulkona oli 39 astetta! Ja aamu oli pilvinen. Miten kukaan voi asua siellä! Kun lento.Dar es Salamiin lähti, katselin ikkunasta näkymiä. Hiekkaa. Ei mitään muuta. Toki kastelulla on saatu pieniä puistoja, mutta silti... Voisi olla mielenkiintoinen paikka käydä. Ehkä sitten kun on rikastuttu ja lakattu köyhtymästä.

Perjantaina köyhdyttiin reilun 200 000 Ths:n verran. Ryöstö. Anastus. Miksi sitä sitten kutsutaankaan. Tuo rahamäärä vastaa 150€:a. Olimme palaamassa majapaikkaamme kivan illan jälkeen rannalta. Käveellä lortsailtiin tuttua tietä ja pohdittiin ensiviikkoa. Miten nopeasti saamme asunnon ja minkälaisen, miltä alueelta jne. Ei rekisteröity, että meitä seurataan. Miksi olisimmekaan? Tämä on kotimme ja vaikka minä olenkin "mzungu", Tony on paikallinen. Tunsin nykäisyn kaulassa ja tajusin että joku kiskaisi laukusta. Todennäköisesti leikkasi veitsellä hihnan poikki. Nykäisy, minun reaktio ja pojan pakeneminen vei ehkä sekunnin.Tony syöksyi perään, samoin yl kaksikymmentä muuta kadulla kulkenutta. Poika oli vikkelä, pääsi pakoon. Harmitti niin pirusti ja suututti. Mutta se oli vain rahaa. Vaikkakin meidän mittakaavan mukaan paljon. Rahat jotka varasimme.uuden asunnon vuokraan. Mutta se asia on nyt hoidossa. Kiitos ystävieni, jotka auttoivat saamaan summan kasaan. Siis lainasivat. Suomalainen mentaliteetti ystävääni Ixua lainaten menee kuta kuinkin näin: ''minä raavin sinun selkää ja sinä raavit sitten minun''.

OIKEUS?

Olen oikeastaan iloinen, että poika pääsi pakoon. Poliisista ei ole suurta iloa tällaisissa tapauksissa ja paikallisten oikudentaju on usein raaka. Tuomio annetaan suuremmin kyselemättä ja toisinaan se johtaa kuolemaan. Ei minun pari sataa euroa ole sen arvoiset, että olisin voinut ottaa kontolleni tuon tapahtumaketjun... Pankkikortti ja passi olivat hostellilla suklaakuorrutuksessa.  Sikäli hauska juttu, että ne olisivat muussa tapauksessa olleet pikkuruisessa kassissani. Ainakin kortti. Antoivat lentokoneessa suklaakonvehdit, jonka pudotin kassiin ja unohdin sitten sinne. Aurinko ja helle tekivät tehtävänsä ja koko kassin sisältö lillui tahmeassa suklaatöhnässä... Kaipa minun kuului sitten menettää rahat, nöyrtyä pyytämään apua ystäviltä ja istua alas pohtimaan tilannetta, mahdollisia syitä ja seuraamuksia. Uskon lujasti universumiin ja että kaikella on syynsä ja tarkoituksensa. Mitä tämä.tuo tullessa, jää nähtäväksi. Oikeus ja kohtuus... Mitä.se tarkoittaa? En ainakaan minä sitä osaa, enkä pysty määrittelemään. Tai pystyn. Älä tee toiselle, mitä et halua itsellesi tehtävän... 

Mutta nyt jäämme odottamaan mitä tuleman pitää. Asunnon etsintään on jo hommattu henkilö eli kyllä tämä.taas tästä.

Peace and love, näin se menee.

Palataan!

Minna Amina