Eilen oli vielä suhteellisen kuuma päivä ja kerrankin muistin juoda ihan kunnolla. Tulimme iltahämärissä kotiin ja rynnistin vessaan enkä viitsinyt hakea taskulamppua. Hotelli Helpotus kuvaa tunnetta täydellisesti. Tyttäreni meni sinne myöhemmin ja palasi hetken päästä naureskellen, että vessan ''naistenpuoli'' on rikki.... Jokainen minut tunteva tietää kuinka tolkuttomasti pelkään sammakoita. Ihan sama minkä kokoinen, näköinen tai värinen, sammakko se on anyway.... Vessassa oli siis sammakko. Ei nurkassa tai lähistöllä vaan posliinikourussa! Ja minä kävin siellä, lorottelin menemään ihan huolella ja onnellisen tietämättömänä että vessa olikin jo oikeastaan varattu. Voi luoja! Ei ole todellista! En tiedä kumpi on pahempi, se etten tiennyt vai että nyt tiedän.. 

Mutta tänään lähdetään Bagamoyoon. Huomenna alkaa Festivaali. Tosin itse en ole siellä kuin illalla kun on asioita hoidettavana täällä Darissa. Vähän tulee reissaamista edestakaisin mutta eipä nuo matkat ole hinnalla pilattuja, n. 5000 Ths sinne ja takaisin eli 2,5 €.

Elämä on asettunut sammakkokriisistä huolimatta uomiinsa ja kun aamulla hiivin vessaan oli kriisi kadonnut. Eli vessa toimii taas! 

Amani na upendo

Amina