Blogin päivämäärä on ihan päin hongikkoa, päiväys pitäisi olla 8.1.2015. Lisäsin sormus kuvan ja hupsispompsis tapahtui jotain!

Menimme kihloihin. "Finaly'', kuten Babsy sanoi. Ollanhan me jo aika kauan yhdessä oltukin. Menimme eilen eli perjantaina kaupunkiin sormuskauppaan. Kivaan intialaiseen putiikkiin. Törmättiin matkalla Babsyyn ja Kifimboon, jotka olivat myös päättäneet tulla kaupunkivierailulle Bagamoyosta. Erinomaisen mukava yhteensattuma.

life.jpg

Ihmettelin hieman kaupungilla kuinka vähän siellä on väkeä. Normaalin 3 miljoonan sijasta vain 2,5 miljoonaa... Syy selvisi kaupassa, kun kysyimme milloin sormukset ovat valmiit. ''Ehkä illalla, ehkä huomenna'', oli vastaus.''Kuinka siinä (kaiverrus, pienennys) voi niin kauan kestää? Onko.niin paljon töitä jonossa?''  Myyjä katsoi meitä hämmentyneenä ja sanoi syyksi ''koska on perjantai ja työntekijämme ovat moskeijassa.'' Aha...

Saimme sormukset neljän tunnin odotuksen jälkeen ja oli oikein mukava päivä hengailla ja käydä paikoissa, joihin olemme monesti suunnitelleet menevämme. Syömässä Intialaisessa, käydä drnkillä näköala ravintolassa, josta on huikea näkymä koko Dar es Salaamin yli kolmeen suuntaan: merelle, Kigamboniin ja keskustan yli. Kallis paikka, mutta suosittelen lämpimästi!

Tuo selitys ''koska on.perjantai'' jäi hieman vaivaamaan ja kysyin eräältä ystävältä siitä. Vastaus oli yksinkertainen: perjantai on muslimeille sama kuin sunnuntai kristityille tai lauantai juutalaisille. 

Miten vähän tiedänkään islamista! Puhuimme aika kauan aiheesta ja aiheen vierestä, kuten naisten alakuloisuudesta. Ystäväni on muslimi, hieman alle 30 vuotias mies ja hänen veljensä meni viikko sitten naimisiin. Ei itse valitsemansa naisen kanssa, mutta jonka kuitenkin tunsi. Ystäväni vastustaa tätä tapaa ja on sanonut isälleen ettei suostu tällaiseen avioliittoon ja isänsä on hyväksynyt -ainakin osittain- poikansa päätöksen. Setänsä on kovempi luu... Sen verran tuohon veljen avioliittoon kuitenkin, että isä kysyi pojaltaan haluaako hän mennä naimisiin... Naisella tuota oikeutta ei taida olla...

Palaillaan taas!

Amina