Maustesaarella, mutta kaukana Stone Townista. Ilma on raikas ja hyvä hengittää. Ei ole Kigambonin, Dar es Salaamin savusumua. Turistikausi on aluillaan, mutta rannalla ei vielä paljoa tungosta. Ei meitä kyllä haittaa, kun emme mitään auringon palvojia ole. Aurinko on todella kuuma, polttaa hetkessä ilman rasvoja, mitä meillä ei tietenkäön edes ole. Unohtui Bagamoyoon. Ei yllätä. 

SAM_6204.jpg

*** kalastajaveneitä Nungwissa, Sansibarilla***

Hintataso on aika korkea. Varsinkin ruuassa. Lähentelee Europan hintoja. Siis rannan ravintoloissa, muuten on samaa kuin Darissa. 

Huomenna olisi tarkoitus mennä katsomaan kilpikonnia erään paikallisen Ahmadin kanssa. Hän kuuluu organisaatioon, joka koettaa suojella kilpikonnia joutumasta kalastajien kynsiin. Kilpikonnien metsästys on lailla kielletty, mutta koska niistä maksetaan suuria summia, kiusaus on kovin suuri napata muutama. Hienoa että asialle koetetaan tehdä jotain! 

Draamaa

Emme ehdi olla täällä kuin muutaman päivän, mikä on hyväkin koska tila alkaa käydä ahtaaksi. Saimme viimeiset vapaat lodget, mikä aiheutti eräälle vieraalle suurta mielipahaa kun joutuu yöpymään teltassa. Herne nenässä englannittarella ja kovasti koettivat saada Saraa luopumaan huoneestaan. Onneksi ei antanut periksi! Eiköhän tyttö tarvitse pisaran luksusta kaiken kaaoksen keskellä! Draamaa draamaa... Mutta eiköhän lontoolainen pysy elossa poikaystävänsä kainalossa kaksi päivää. Ovat täällä kuitenkin viikon. 

Lisää draamaa aiheutti paikallinen poliisi, joka koetti saada meiltä sievoisen summan korruptiota. Ajelimme taksilla Kendoa rock'iin kun poliisi pysäytti ja alkoi vaatia dokumenttia siita, etta tunnemmeko miehen, jonka seurassa olemme eli Toshin. Puolen tunnin vehtaamisen jälkeen pääsimme jatkamaan matkaa ja poliisi jäi nuolemaan näppejään. Agains the corruption!

Se on ihan normaalia, että koettavat tuota konstia. Voi sanoa, että no mennään sitten Stone Towniin ja hoidetaan "sakko" siella ihan virallisesti kuulustelun, raportin ja maksukuitin kanssa... Siihen se loppuu. Se on vaan niin ärsyttävää!

Päivät käyvät todelkakin vähiin, vaikka saimmekin yhden lisäpäivän koska lentomme on peruttu. Enää alle kaksi viikkoa. Milloinkohan pääsisi takaisin...

Voi voi voi.... 

Palataan!