Ulkona tällä hetkellä lämmintä 25 astetta, sisällä suunnilleen sama. Vatsa ei tykkää helteestä ja olotilaa ei todellakaan paranna älytön määrä siitepölyä, joka on värjännyt parvekkeemme kellertävän vihreäksi ja kirvelee kurkussa... Onneksi astma ei sentään oireile enää niin pahasti kuin vielä muutama päivä sitten, jolloin olin varma, että keuhkoissani itää koivumetsä. Yskäisemällä vihdat juhannussaunaan ja ihan omista koivuista. 

Mitenköhän sitä kestää lämpötilat päiväntasaajalla kun täälläkin tekee tiukkaa...? Tosin, kun katsoin Tansanian keskilämpötiloja, eivät ne heinä-lokakuun välillä ole Suomen kesäisiä päivälämpötiloja paljoa korkeammalla: n. 28 celsiusta ja Arushassa Kilimanjaron kupeessa joitain asteita matalampi. Kuuminta ja sateisinta on joulukuusta maaliskuuhun. Elikkä jos oikein tulkitsen, olen menossa Tansanian kevääseen. Oi ihanuutta, jakarandapuu kukkii silloin! Matkalaukkuun vaan reilusti allergialääkkeitä mukaan niin hyvin menee. Tuohon aikaan Suomessa kukkii pujo, eli nokka vuotaisi ja silmät olisi turvoksissa joka tapauksessa.

"MUISTA MUISTA MUISTA" -lista

Kova hinku olisi päästä jo pakkaamaan... Toisaalta pelko hiipii kuiskuttelemaan kaiken maailman kauhistuksia korvaan. Kolme kuukautta on pitkä aika olla perheestä erossa eikä kotiin voi lähteä ihan tuosta vaan jos alkaa ketuttamaan. Ei voi soittaa Lyytikäiselle, siis miehelleni, että nyt riitti, tule hakemaan. Mistäpä tulikin mieleeni, että Skype! Täytynee ottaa webkamera mukaan. Taas yksi asia lisää "muista muista muista"- listalle! 

Listalla on kaikenlaista minigrip-pusseista otsalamppuun, heijastimista villasukkiin ja pesuaineista ompelutarvikkeisiin. Jos matkalaukku ei saa painaa kuin 20 kg, niin ihan kauhean paljoa ei voi mukaan sinne päin ottaa, kun sieltä tänne päin on varmasti jos vaikka mitä kivaa tuotavaa. Tyttäret ovat kyllä esittäneet jo toiveen: tuo mitä tahansa muuta, mutta älä puunaamioita. Siis ainakaan niitä ei tarvitse lähteä raahaamaan. Eräs ystävä kyllä pyysi tuomaan kengurun tai vaihtoehtoisesti vompatin... Hetkellisen hämmennyksen hetken jälkeen selvisi, että oli luullut minun menevän Tasmaniaan. Kyllä olisi mielenkiintoinen kohde sekin. Ehkä sitten kun sen lottovoiton saamme...

Näinköhän on nyt niin, että matkakuumeen lisäksi on tulossa ihan oikeakin kuume... Ei kyllä nyt olisi oikein haluja sairastaa. Mutta eikös sitä sanota että stressaavan kauden jälkeen kun pääsee vapaalle, elimistö siirtyy sairastumisen kautta lepotilaan? Ainakin jotain sen suuntaista.

Palataan asiaan, baadaye!

Minna

ps. Eihän meillä ole toimivaa kuumemitaria eli sekin siis listalle... Ja olenpa unohtanut tilata Lariam- reseptin (ihan ehdoton malarian estolääke)!