joulu1.jpg

Joulu ei paljoa näy täällä, muutamissa paikoissa on laitettu joulukuusi ja -valoja, mutta se silti tulee tännekin. Pienemmällä hässäkällä kuin Suomessa. Eilen aamulla joku soitteli naapurustosta joululauluja, tuli joulumieli ja alkoi hymyilyttää. Meillä kävi eilen ostoksillä mies, joka halusi ostaa tyttärilleen ja heidän ystävilleen rannekoruja ja innostui ostelemaan sitä sun tätä. Saatiin ihan mukava tili sille päivälle. Kauppa on siis auki. Tuotteita  vaan pitäisi saada paljon enemmän. Se nyt vaan vie aikaa, kun minun kankaat ja materiaalit on Suomessa. 

Viime viikolla kaupalle piti teetättää uusi ovi ja kyllä se kirvesmies sitten viimein saapui ja teki oven, mutta "unohti " laittaa saman määrän ruuveja molempien ovien saranoihin... ja nyt luimuilee ja luikkii karkuun kun näkee meidät. Eipä tuo ole iso homma tehdä itse, mutta periaatekysymys. Mutta ovi on jykevä. Joulun jälkeen mennään ostamaan öljymaalia ja väripigmenttiä että pääsee maalaamaan sen. Muuten termiitit syövät sen. 

Joulupäivänä mennään Tonyn ystävälle omien vieraidemme kanssa ja illalla on bonfire eli beach fire. Leppoisissa merkeissä siis täälläkin. Hieman outo fiilis kun oma perhe on kaukana, mutta tänä vuonna näin. 

Hyviä ja huonoja uutisia

Tänne meidän kylälle on viimein saatu sairaala. Loistohomma, ek vaan tiedå onko ympärivuorokautinen, mutta kuitenkin. Vakavat sairastumiset ja onnettomuudet on ongelmallisia, koska sairaalat ovat kaupungissa. Tuskin täälläkään kaikkia laitteita on, mutta perussairaanhoito kuitenkin. Asiakkaamme tänään oli sairaalan johtaja ja toivotti tervetulleeksi sinne. Kiitin ja sanoin, että toivottavasti ei tarvitse tulla visiitille. Mies myönsi että näinhän se on. 

Huonot uutiset ei välttämättä koske Tansaniaa, mutta uutisissa kuuluu paljon Nigerian ja Burundin suunnilta surullisia asioita... Niin menneisyydestä kuin tästä päivästäkin. Levottomuutta ja terrorismia... Maailma on kriisissä, risteyksessä missä ihmiskunnan tulisi päättää mihin suuntaan. Nykyinen suunta on aika huono. 

Mutta nyt ei synkistellä! 

Kerron sitten myöhemmin miten se joulu käytännössä sujui. 

Palataan!

peace and love!