Ihan tolkuttoman kuuma. Onneksi yöt ovat siedettävät. Asfaltti, jota Bagamoyoonkin on vedetty, on niin kuumaa että autot, bajajit ja pikipikit ajavat kuin tervassa. Renkaiden kumit sulaa asfalttiin. Alan arvostaa hiekkateitä uudelleen. No, silläkin on puolensa. Sateella hiekkatiet muuttuvat hetkessä liejuksi eli komsi komsaa... Renkaista kuuluu hauskaa fsup fsup fsup fsup kun ajelevat kylillä....

Lääkärissä

Keuhkot piti myös fsup fsup-soundia. Ei auttanut kuin mennä sairaalaan. Katolisen kirkon yksityinen sairaala on kuin menisit toiseen maailmaan ja aikakauteen. Nunnat kävelevät hymyilevinä ja ystävällisinä pitkin kaunista aluetta. Ammattitaitoista väkeä. Lääkäri oli pienikokoinen vanha mies, joka oli aivan ihastuksissaan uudesta suomalaisesta potilaasta, joka tiesi missä vika ja mitä lääkettä tarvitaan. Tansaniassa tosin ei tarvita reseptiä lääkkeisiin, sekin on tullut todettua, mutta nyt oli parempi varmistaa diagnoosi. 

Tohtori olisi halunnut kovasi keskustella Suomesta. Haluaisi matkustaa sinne kokemaan kylmyyden. Hupinsa kullakin.... Antibiootti puree ja olo alkaa olla normaali. Tulehdus on hallinnassa kortisoonipiikin ja antibioottien ansiosta. Kuumuus vaan otti voimille.

Kärsivällisyyttä

Sara on ollut hieman turhautunut asioiden hitauteen, mutta nyt edetään ihan suunnitellusti. Työt ovat alkaneet ja kaikki hyvin. Saran kärsivällisyyttä on koeteltu ihan huolella ja monilla tavoilla, mutta hyvin tuo on puolensa pitänyt. Monet koettavat hyötyä meistä valkoisista yrittämällä huijata hinnoissa ja muutenkin. Se on ikävää, koska nuo ihmiset eivät tajua menettävänsä siinä asiakkaita ja hyviä kontakteja. Mutta ei se hyväksikäyttö rajoitu vain turisteihin. Myös Jhikoman perui esiintymisensä festivaalilla, koska järjestäjä alkoi pihtailla palkkioista. Kymmenhenkisen orkesterin olisi pitänyt matkustaa ja majoittua omakustanteisesti ja vielä esiintyäkin ilmaisesti. Jhiko perui keikan, mutta esiintyi ulkolavalla paikallisten ystäviensä kanssa ja ärsytti sillä järjestäjät ihan kunnolla. Ihan oikein! Taitaa vaan nämä festarit vedellä viimeisiään. 

Huomenna lähdetään viikonlopuksi Kigamboniin. Beach fire ja vaahtokarkkeja. Micun auttelemista häiden osalta ja chillailua.

Palaillaan!

Amina