Kiireella ei saa aikaiseksi mitaan hyvaa ja sen todistivat tietyomiehet sunnuntaina oikein huolella. Sahkot on ollet poissa Bagamoyosta kohta nelja paivaa... Syy: presidentti,  joka on kai kotoisin taalta, on tulossa tanaan vierailulle. Seuraus: korjataanpa tie (joka kaipasikin kunnostusta) ja levennetaan sita (siihen ei kylla olisi olut aihetta). Ja sitten: kaadetaan puita tien varrelta, siita on hyva aloittaa. Mutta: huomasiko kukaan katsoa mihin suuntaan niita kaadetaan? NO EIPA TULLUT MIELEEN KATSOA! Kolme puuta sahkolinjalle ja koska ollaan maassa, jossa asiat menevat aina vahan sinne pain (Anteeksi tama!) eika tietenkaan ole ajateltu varasuunnitelmaa eli koko hemmetin kaupunki on yhden sahkolinjan varassa ja 30 000 ihmista ilman sahkoa. Tosin niista puolet ilman sita joka tapauksessa, mutta kuitenkin...No, pressa on tulossa tanaan. Ei sahkoja, ei uutta hienoa "barabaraa", mutta kylla se siita...

Mutta koska kaikilla asioilla on myos hyvat puolensa, on ollut ihanaa istua ulkona "oman" talon pihalla illalla ystavien kanssa, juoda muutama (lammin) Safari ja katsella tahtitaivasta. Mistaan ei kuulu jumalaton musiikin tai TV:n pauhu, vain jutelua ja naurua. Bagamoyossa ei kylla muutenkaan meteli ole kovinkaan hairitseva. Ihmiset taalla ovat huomattavasti rennompia ja sosiaalisempia kuin Darissa.

ERON HAIKEUTTA

Voi etta tulen kaipaamaan tanne ja koko Tansaniaan, mutta erityisesti Bagamoyoon! Aikaisia aamuja aamulenkilla biitsilla, paikallisia taiteilijoita, joiden kanssa kiireetonta istuskelua, Art Studion vakea, Art Collegen iloisia nuoria... Noita pikkuputiikkeja, joiden tuotevalikoimassa ei yleensa ole paata eika hantaa, mutta kaikkea loytyy, kun jaksaa etsia eika meneta hermojaan. Ja kassavaa! OI IHANUUTTA MIKA HERKKU! Ja Kigambonin perunanyytit... Tappavan epaterveellista, mutta oooooih... Viikonloppuna oli pakko kayda niita ostamassa iso pussillinen! Joku kylla sanoi etta niita saisi taalta B-moyostakin. Hope so!

Tanne jaa monta hyvaa ystavaa. Tuntuu haikealle lahtea kun ei tieda tapaako meita enaa. Haluaisin tulla tanne kylla uudelleen pitkaksi aikaa tekemaan toita naiden ihmisten kanssa. Aika on mennyt niin tolkuttoman nopeasti ja oikeastaan vasta nyt kaikki on lahtenyt kayntiin!

Tai melkein kayntiin... Maanantaista asti olen vain pyoritellyt peukaloitani ja koettanut tavoittaa opettajaani... Mutta koska sahkoa ei ole, ei ole paassyt lataamaan puhelimien akkuja (omanikin on ollut maanantaista asti pimeana) ja on mahdotonta tavoittaa ketaan! Turhauttavaa ja ajan hukkaa... Mutta toisaalta, taalla on aina jotain tekemista ja jos tanaankaan en ko. Mamaa loyda, menen Art Studiolle tekemaan muutaman pikkujutun. Hakuna matata, niin se vaan menee.

1377399_10201424561609156_372461312_n-noAsanteni sana Kaya, Zakaria, Jugali, Omary na Matson! Kovasti tehtiin yhdessa toita ja opittiin puolin seka toisin yhta sun toista toinen toisiltamme. Porukka, jolla tulee olemaan aina paikka sydamessani. Ikava kylla yksi on kuvasta poissa: Salvador. Salvador suhtautui minuun ensin aarimmaisella varauksellisuudella, mutta josta tuli kuitenkin yksi parhaimmista ystavistani taalla ja koko reissun aikana.

Tansaniassa on paljon rastafareja, laidasta laitaan. Hyvia tyyppeja suurin osa, mutta kuten kaikkialla, joukkoon mahtuu myos niita ei niin hyvia tyyppejakin ja niissa -kuten ihmisssa muutenkin- on muutamia todellakin hankalia tapauksia. Liikaa viinaa (Konyagia, halpaa ja vahvaa "ginia", josta paa voi menna oikeasti todella sekaisin), liikaa pilvea ja yleensa niita yhdessa... Lopputulos on monen kohdalla aika surullinen.


Joskohan puhelimeni olisi saanut sen verran virtaa, etta silla parjaisi huomiseen... Ystavallinen Millenium hotellin internet cafeen hoitaja lupsi laittaa sen lataukseen, koska heilla on taalla isot ja vahvat generaattorit. Ja koska olen taalla aika kun nettiin pitaa paasta... Taidan olla talla hetkella suurin sponsori talle firmalle :)

Mutta asiat ja elama rullailee niin kuin ennenkin eli omalla painollaan...

Mambo vipi? Poa sana, poa sana.. Mitapa siihen muuta lisaamaan.

Taidanpa tasta lahtea etsimaan Mamaa, toistamiseen tanaan...

Baadaye!

Minna