Enaa tama viikko Dar es Salaamissa ja sitten Bagamoyon rauhaan ja rakkauteen. Eilen ratkaisin muutaman koti-ikavaan liittyvan "ongelman":

1.SUIHKU

Keitin muiden asukkaiden suureksi ihmettelyn aiheeksi kattilallisen vetta suihkua varten (Amina, miksi? Vetta tulee raanasta, kylmaa. Silla peseydytaan! Hullu "spanish"...) Spanish, kylla vaan. Korjaan joka kerta, ei spanish, vaan finish. Juu juu, spanish. Voi ihanuutta kun sai peseytya lampimalla vedella! Miksi en sita aiemmin keksinyt...

2. RUOKA

ruokaa1.jpg

Ruoka taalla on kovin yksi puolista. Tomaattia, sipulia ja siihen limemehua. Pinaattia ja chapattia. Riisia, ugalia tai perunoita, jotka ei oikein tahdo viihtya vatsassani. Toki loytyy lihaa, kalaa ja kanaa seka supermarketista kaikkea mita kotonakin. Marketti on vaan kovin kaukana eli on tyydyttava lahitarjontaan. Ihmiset ovat niin tottuneita ja tapoihinsa piintyneita etta heidan on vaikea ymmartaa minun puuhastelujani.

Eilen otin riskin ja ostin kananmunia lahikojusta. Riskilla, koska ovat luultavasti paahtuneet siina auringossa ja kuumuudessa jo jonkun tovin eli salmonella on varteenotettava vihollinen... Hyvin kavi, hyvia olivat. Tein lettuja ja omena hilloa! (Amina, ei chapattia noin tehda! Ei, en tee chapattia vaan lettuja, pancakes. Mita ne ovat, ei sellaisia taalla kukaan tee.) Auta armias etta oli hyvaa ja kulmakunnan tenavat olivat samaa mielta.

Toinen mita tein oli paistetut perunat valkosipulilla ja suolalla. Ihan samat ihmettelyt niista, kun ei chipseja niin tehda. Ihan sama, tama on minun Suomiruokaa koti-ikavaan!

Taidanpa tasta siirtya 100 metria, kohti keskustaa ja Village museumiin. MIelenkiintoinen paikka...

Ai niin, kavin Arushassa laulamassa karaokea. Ihan mielettoman hienoa ja ihan mieleton fiilis koko paikassa! African style!

Vielakaan en saa kuvia siirrettya, mutta sita odotellessa...

Baadaye!

Minna