Ollaan oltu monta päivää ilman sähköä, mikä on aika normaalia, mutta aina yhtä hermoja koettelevaa. Kun vuorokauden keskilämpötila on +30 niin ilman tuuletinta on rankkaa.

Vieraamme Suomesta saapuivat lauantaina, ovat nyt Sansibarilla häämatkan tapaisella lyhytlomalla. Mikä sen ihanampi paikka kuin ne hiekkarannat! 

Heidän lentonsa saapui lauantai aamuna kello kolme. Oltiin ihan ajoissa liikkellä, mutta ajoissa olo stoppasi Kigambonin lautalle. Ensin odotimme lauttaa puolituntia ja kun se viimein saapui (10 minuutin matkan) ei kapteeni/kuljettaja tehnyt elettäkään ajaakseen takaisin kaupunkiin. Lautta oli täysi autoja ja ihmiset alkoivat hermostumaan syystäkin. Lopulta Toshi meni puhumaan sataman väen kanssa ja vaatimaan että heidän on tultava käskemään lautta liikkeelle. Lopulta sinne saapui sotilas, joka meni ylös ohjaamoon ja osoittautui että kapteenimme oli nukkumassa humalaansa pois... Päästiin lähtemään Darin puolelta samaan aikaan kun ystäviemme lennon kuului laskeutua Dariin. Kuski ajoi aika reipasta ylinopeutta ja olimme täydelliseti oikeaan aikaan kentällä. Onneksemme heidän lentonsa oli hieman myöhässä...

KAUPPA

Tyhjennettiin ja siivottiin kauppa, joka vuokrattiin. Voi sissos sentään sitä rojun määrää... Mutta nyt näyttää paremmalle kun oikeasti ylimääräinen on poissa.

Haettin maanantaina maalia ja vaneria, joka kannettiin kahdestaan läpi Mjimweman kylän muutaman kilometrin matkan. Kattoakin piti paikkailla banaaninlehdillä ja ovi pitää vaihtaa. Se toivottavasti tapahtuu tänään. Sähköttömyyden takia eivät ole saaneet höylättyä lautoja sileiksi. 

Mentiin hommaamaan puuta tiistaina ja hinnat pomppivat ladasta laitaan. Tarkottaa että reilusti yli oikean hinnan. Lopulta löydettiin lautatarhasta oikean hintaista materiaalia, ruuveja ja saranoita.

Toivottavasti päästään avaamaan ensi viikolla! Viikonlopuksi lähdetään Bagamoyoon neuvottelemaan muutaman taiteilija ystävän kanssa heidän tuotteistaan, jos saisimme niitä myyntiin...Tässä on vielä monta muuttujaa vastassa, mutta kyllä tämä etenee. Pole pole, slowly but sure.

SITÄ MUUTA SÄÄTÖÄ

Kun vaan nuo sähköt nyt pysyisivät... Muutama yö valvottu kuumuuden ja moskiittojen yteisvaikutuksesta. Pinna kiristyy molemmilla ja aamut on räjähdysalttiita... Toisin sanoen ihan normaalia. "Älä puhu mulle ennen kuin olen aloittanut kolmannen kupin kahvia". No ei nyt ihan niin tiukilla ole pinna.

Toshilta loppui tänään huumorin taju vessan kanssa. Hommasi siihen lukon ja sanoi että nyt riitti, kadulla kulkivat etsiköön muun paikan tarpeilleen. Totta, joskus tuntuu että talo ja pihapiiri jossa asumme on kuin hotelli jossa kulkee väkeä, mutta kukaan ei maksa edes siivoamalla jälkensä. Tultiin yhtenä iltana kotiin ja pihalle oli levitettu kaksi suurta patjaa petivaatteineen! Ei edes viitsitty kysyä että miksi... Sinä yönä tuli sade ja korvia huumaava ukkonen. 

Mutta elämä täällä on tällaista säätöä... Luovaa säätämistä sinne ja tänne, jolle ei lopulta voi olla nauramatta...

Amani na upendo, me mennään etsimään tätä meidän puuseppää... Toivottavasti löydetään hänet samasta paikasta missä ovimateriaalitkin on...

See you! Ensi.viikolla on joulu ja täällä iso beach fire!

Minna Amina